Då var påsken slut

Påsken började med hundutställning på Nolia.
Lite tråkigt att det bara var kända samojeder, men blixten och dunder var enda hanhundarna eftersom Zigge var sjuk, så Blixten gick vidare och fick gå mot Evas tik Traja, även där så gick Blixten vidare till gruppfinalen.
Men där tog det stopp, blev 5:a och fick åka hem.
Är väldigt nöjd eftersom blixten har hamnat i passgång varje gång jag har tränat med han inför utställningen, men nu travade han på väldigt fint.
image27

Efter utställningen så packade vi bara om bilen och åkte till Björksele.
Där var vädret kanon hela helgen, lite kallt från morgonen men när solen var framme var det kanon :)
Har suttit vid älven och solat hela helgen, så lite lite färg har man fått på kinderna :)
för hundarnas del har det nog varit en bra helg med mycke ute liv och mycke bus.
image28
var jätte mycke snö, har nog inte tinat en enda gång där, för under skaren var det det bara pulver, så man sjönk jätte långt  *jobbigt*

har varit till frissan idag och blivit lite vår fin :) varför väntar man alltid för länge med att klippa sig så man är jätte långhårig när man väl tar sig dit?

Imorn bär det av till gammelstans djursjukhus så då får vi höra om Dunder har några stenar eller om det bara är en besvärlig uvi. dessutom ska vi röntga höfterna på blixten, blir spännande att se resultatet där. hoppas på ett A :)

Hundvakt :)

Är hundvakt åt lille Turbo idag, Lisa och Krilles valp.
Han är en söt blandras mellan norrbottensspets och beagle på bara dryga 8 veckor.
Han och Dunder har busat på i över en timme så nu är det en liten trött kille som har lånat Tigers korg att sova i, får lite minnesbilder om när Blixten och Dunder var små :)
image21

Var hos barnmorskan tidigare idag och allt verkar bra, blir spännande med sista ultraljudet imorgon.
Är nu knappt 4 veckor kvar *längtar* väskan är packad och blöjor är köpta, allt är klart för den nya familjemedlemmen :)

Igår var jag med hundarna och tränade på Grans, gick riktigt bra bortsett från att Dunder skulle damsuga ridhuset på hästbajs :/
Men jag provade lite platsliggning med båda två, och dom klarade ca en minut sen blev det godis. hade faktiskt förväntat mig sämre resultat men där blev jag överaskad :D
Men det märks hur olika dom är... Blixtens hade full koll på vad som hände runt om i ridhuset, huvudet for från vänster till höger. Dunder däremot ser ut som att han är i drömmarnas värld, han låg bara och tittade på ingenting, inte intresserad av vad de andra hundarna gjorde, som en liten Ferdinand :)
Även inkallningarna gick bra med Dunder och jag har kommit fram till varför han inte vill komma när vi är hemma,
han vill helt enkelt inte gå in. Så nu då får han godis varje gång vi har varit ute och det går bättre och bättre, vågar kanske testa utan koppel snart :) För han kan ju inkallningarna, det har han visat :D

Lite bilder från idag:

image24 
Turbo mumsar på Blixten och Dunders ben, don efter person ;)
image25
Titt ut där inne!!
image26
våra hundar blev plötsligt ganska stora....


Syskonträff

Idag fick vi träffa Ricky, Dunders bror. Snacka om att de har fått olika gener =)
I utseende så var de inte lika för 5 öre, Ricky ser enligt mig iallafall bättre ut än Dunder, snyggare päls.
Men får väll se hur dunder utvecklas :)
image19
Ricky till vänster och Dunder till höger.

De fick prova dra, och så länge Dunder var efter sin älskade Traja så drog han allt han orkade,
men han kunde inte passera henne så de ska helst dra samma släde och traja ska springa före honom :)
Han fick även prova på att dra Emeli på skidor och det gick bra, var inte rädd.
Jag längtar tills nästa vinter när jag kan börja dra med förhoppningsvis både Blixten och Dunder på skidor och med pulka, kommer nog bli kanon :)
Har bokat tid för att göra ultraljud på dunder för att se om han har stenar i urinblåsan och även tid för att göra en höftledsröntgen på Blixten.
Dock har Dunder blivit bra efter bekymren med uvi:n, men får fortsätta gå på medicinen rätt länge till så att det förhoppningsvis inte kommer tillbaka.
image20
Här ser ni kärleksparet Traja och Dunder ligga och mysa efter dagens övningar, finns det hjärterum så finns det stjärterum =D

Igår var vi först hos Carro och Tobbe och åt en god middag och efteråt visade vi tjejer hur man ska spela kort ;) efter det var vi på bio och såg Vantage Point, helt okay men lite seg på det sättet att man fick se samma händelse flera gånger på rad ur olika synvinklar. Men helt klart sevärd :)

Allt kommer tillbaka...

Nu har Dunder fått tillbaka sitt tjorv med kisseriet, får se om det är någon uvi och möjligen stenar, får provsvaren imorn.
varför ska hundarna aldrig få vara helt friska? *sucka*
var kanon väder idag så vi har suttit ute och solat i flera timmar, så hundarna har fått busa av sig rejält, så nu sover dom som klubbade grisar :)
ska iallfall se pite visklubb ikväll så de blir nog trevligt :D

Köpt ny bil

Igår var vi till Kiruna och Pelle köpte en ny bil, inte den vi åkte dit för men en ännu bättre :D
Blev en Nissan Primera -06.
image16

Under tiden som vi var i Kiruna så fick Dunder följa med Eva på en dragtur, han fick prova dra lite och sen sprang han bevid resten av vägen. Så när vi kom hem så hade vi en ganska knäckt hund *skönt*
Blixten däremot hade desto mer energi, men eftersom han ska ta det lugnt så fick han bara gå på en kort promenad.
Däremot idag så har han fått lite utlopp för energin, jag och Carro var på en utställning på Grans och hade lite passivitets träning, och de tar på psyket för lille Blixten.
Det var skit mycket folk så vi satt precis i början av ridhuset, så alla hundar som skulle in och ut passerade oss så det var mycket som drog men både Blixten och Uno skötte sig bra och kopplade stundtals av väldigt bra.

image18
Dunder och hans nya ben för att stilla kliandet i tänderna, don efter person ;)

RSS 2.0