första steget.

första steget för att komma i form om jag ska köra milen med killarna i vinter är taget,
jag och linda var ute och joggade ikväll :) var kul att få någon med sig att surra med under tiden.
och nog behövdes det kan jag säga, det känns som att jag kommer ha ont i röven imorn *otränad*
men det är bra :) känns det så tar det. gäller bara att fortsätta träna, så är det någon  som känner sig peppad att hänga på så hör av er! är roligare om man har någon med sig, och lättare att ta sig iväg.

imorn så börjar våran föräldragrupp och det ser jag fram emot, känner ju så få som har barn i samma ålder.
hoppas även att en som bor i byn kommer, så man får lära känna henne lite.
är lite kul faktiskt att det har fötts så många barn i byn i år, 4 pojkar har det blivit :) är ju bra när dom blir äldre så slipper man skjutsa till kompisarna, om dom nu blir kompisar men de får vi hoppas på :)

Nu går det riktigt bra för Oskar att äta smakportionerna, han får i sig det mesta av det han får :) hans favorit är palsternacks puré :) ska testa lite andra smaker åxå å se om de är nått mer som verkar poppis, han har provat morot och potatis åxå men det fick inget bra betyg, men morot blandat med palsternacka går bra :)
Lite kladd hör till :)
 - Kan själv!

Helgen

I helgen har vi mest pysslat på hemma, städat inne och fått bort en hel del små plock som har blivit kvar sen vi flyttade.
Pelle har även fortsatt med flytten av hundgården, blir bra att få den lite närmare vårat hus :)
Har dragit själv idag för en gångs skull, och det gick överraskande bra. Dom drog kanon bra, och jag fick lite bättre inblick i när det är blixten blir sur på dunder, och de är när det tjorvar typ när man ska vända eller i starten det är som att han tycker att de är dunder som trasslar till det. men det gick bättre och bättre med det åxå. Men det var absolut inga problem med att få dom att gå framåt. så det bådar ju hyfsat gått för vintern iallfall :)
Har börjat fundera på att köra ett polartest med dom, att man ska åka en mil på skidor och dom ska dra en viss vikt, tror de är 20kg. Så det blir att träna i höst och vinter så både hundar och matte får upp konditionen (framförallt matte)
Så kan man ju testa och se om vi fixar det under en timme som är tidsgränsen för att man ska klara provet.
Men det känns inte som någon omöjlighet, men det lär ju vara en test nog att det är en massa andra hundar som drar samtidigt.

I helgen hände en GRYMT störande sak föresten. Igår kväll när vi satte oss och skulle spela spel så knakade det till i soffan, som vi köpte när vi flyttade in och har typ aldrig hunnit sitta i den. Och när vi tittade under så har en bräda nästan gått av, vilket inte var så konstigt. Det är en gren som är lika bred som brädan, vilket gör att den har gått av precis där grenen slutar. Ska ringa antnäs imorn så får vi se vad dom säger om saken. men lagom irriterad blir man ju. vi har som otur med allt vi köper just nu *suck*

vad kul att få lite komentarer efter förra inlägget, hoppas att det håller i sig!

Nöjd

Ikväll har Eva varit hit med hundarna och vi har dragit lite kortare sträckor, för att testa vilka kombinationer som fungerar.
Först körde jag med Kissen och blixten, och det gick super bra! Dom drog kanon utan tjorv, Eva drog med Bliker och Dunder och det gick mindre bra, dom e ju som hund och katt, dunder ska bara vara på Biker och hon blir less på han..
Sen körde Emme med Blixten, Dunder och Kissen och det gick förvånandsvärt bra, dunder tjorvade till det lite men han och blixten rök inte ihop iallfall och det var det vi var ute efter. så vi va nöjda :)

Glömde ju en viktig bild i helgens inlägg, när Oskar satt med pappa i traktorn.



Idag har jag äntligen fått klart tackkorten till dopet, klippa och klistra är ju inte min starka sida så det har tagit ett tag, men men bättre sent än aldrig brukar man ju säga =D

saknar att folk skriver kommentarer! e ju inge kul att skriva när ingen skriver nått tillbaka ;( men men, hör ju att folk e in iallfall =D

Igår var jag och Frida på öppna förskolan med småttingarna, var skoj och framförallt är det kul att träffa någon med barn i samma ålder, glömde tyvärr kameran hemma. men jag hoppas att vi tar oss iväg fler gånger.
börjar känna lite ångest över att snart börja jobba igen, tiden har gått så fruktansvärt fort. Men samtidigt ska det bli skönt att börja om så får man göra lite annat, blir ju trots allt att vara hemma rätt mycke. Tar ju sån tid med oskar och hundarna så man hinner inte så himla mycke mer.

div utesysslor

Idag har vi passat på att göra lite diverse saker ute, har fixat till så att vi kan flytta hundburen nästa helg och lite annat smått och gott.
Oskar har åxå varit med ute och han tittade väldigt intresserat på dom färgranna rönnbären =D
 
Myser framför elden.
 
Igår var jag och Eva ute med hundarna i Öjebyn på en promenad.
Blev lite extra träning med bus i sandtaget :)


Nä nu är det bäst att gå och sova

Plask i badet!

Ikväll så badade Oskar i badkaret tillsammans med Pelle, och han plaskade så det skvittrade ända till toastolen så mamma blev blöt :P I början blev han nästan rädd när han plaskade och det skvittrade vatten i ansiktet, men sen tyckte han bara att det var kul :) Vi måste köpa några badankor så att han kan leka med dem när han badar.

Har gjort lite höst ute och börjat flytta hundgården, monterat ner den gamla iallfall.

Lite bilder från veckan som gått:

Vad vill jag ha? en plankstek kanske?

Titta vilket fint troll!

 Sover gott hos farmor och farfar.

Höst ute

Nu har jag gjort lite höst ute, tagit bort blommor och så. Passade på att träna lite vardagslydnad med hundarna samtidigt. båda var jätte duktiga och tyckte nog att det var kul att få vara ensam med matte, hade dom en åt gången.
Blir ju inte så ofta att man tränar en och en nuförtiden, men man får ta dom tillfällen som man får att träna.

Har haft besök på förmiddagen av fd grannarna i stockbäcken, Jennie och Elias.
Vi plockade fram lite bilar åt Elias och Oskar fick åxå vara med och leka en liten stund, trots åldersskillnad kan man leka med varandra :) skiljer ju bara ca 2år  :P
"Varför har du finare bil än mig?"
Snart kommer brorsan och Mari och då ska vi äta tacos och sen ska killarna inviga bastun.

Cykeltur

Idag hade jag besök av Monica och Anton, trevligt att ha någon att barn surra med :)

Ikväll var det tänkt att fara ut och dra, men eva fick förhinder. så det blev att cykla istället.
Gick riktigt bra faktiskt och dom fick en runda på 3km var. Dunder var klockren, han har absolut fattat vad det handlar om och tycker att det är kul.
Blixten får man tjata lite med på, han tycker att de är roligare att stanna och lukta, men det gick jätte bra efter ett tag.

Blidde ett kort inlägg idag.

påväg att bli förkyld?

Oskar har varit lite små snuvig idag och lite för "mysig" för att vara likt han.

När Lisa var här så satt han hos henne och sög på tutten och tittade på sin dinosaurie och var som helt borta i en egen värld. får se imorn hur han verkar, för nu sover han iallfall :)
Får hoppas att han sover bättre inatt än igår, för då vaknade han varannan timme :( då är man definitivt inte pigg kl 7 när han är pigg... men men... bara att säga god morgon och stiga upp.


Har varit på jobbet och hälsat på idag, kul att träffa jobbarkompisarna :)  är tänkt att jag ska börja jobba halvtid 20/11 och pelle ska börja va hemma två dagar i veckan. blir bra att börja smått först och sen öka.




segt ikväll...

oskar var seg ikväll.. höll först på 1½timme och försökte få honom att sova... sen sov han typ 20minuter och så vaknade han för en stund sen. men nu sover han igen, och förhoppningsvis så fortsätter han med det åxå.
han har sovit dåligt hela dagen, ca 30minuter åt gången. vad gör man? :(
om man viste vad de är som påverkar hur han sover så vore det bra. men men.. blir förhoppningsvis bättre.
Inatt sov han från ca 21 till 03 och sen till 6 så ja va rätt nöjd :) och ofta är det så att sover han bra på dagen så sover han bra på natten åxå.

Har varit iväg och dra med Eva idag igen.
Gick lite si och så.....
Blixten och dunder går inte att ha i samma span just nu,blixten är bara på dunder.
Och Dunder och traja går inte heller så bra tillsammans nu. så det blev att köra två spann, kissen och dunder och blixten och traja och då gick de bra :) men blixten blir irriterad på traja om hon halkar efter lite så då får hon sig över huvet och man får bli arg... men men, får väll se om vi kan få bukt med alla små trassel innan vintern kommer.
Vore bra om man fick en bättre flock känsla, men hur får man det?
Ska iallfall försöka få bort allt små gruff mellan blixten och dunder så får vi se va som händer sen.
Tror att de kommer att ryka ihop rejält, och det skulle kanske vara bra så att en får ta på sig ledarrollen, samtidigt som jag är rädd att det skiter sig totalt mellan dem om man låter dom göra upp... det är inte lätt tyvärr :(

Det planeras parning föresten, Dunder och Biker är de "utvalda", och om allting går som planerat så löper hon i mitten på oktober, så det blir nog valpar till jul om allt går bra:) ni kan titta mer på www.samonatts.se och kika på bilder m.m :)

Har börjat göra lite höst ute. måste säga att det är lite skönt att det går mot vinter :)
Nä nu ska jag gå och sova så man är pigg imorn.


så cool!

sitter och surfar runt lite och hittade en massa dräkter för barn kolla in den här!

Fanns i en massa olika djur.
nu kom pappa hem från stockholm.


Härligt höstväder

Idag har det varit en jätte fin höstdag, tog en promendad först med blixten och sedan en kortare med dunder.
Oskar somnade direkt :)
Han har sovit jätte länge nu, är ovanligt att han tror sig två timmar på dagen. men förhoppningsvis börjar han snart att sova lite längre på dagen och vid färre tillfällen.
Igår var jag och Eva iväg och drog med hundarna igen, provade en grusväg utanför Hortlax och den var kanon :)
men det gick inte lika bra att dra den här gången som förra. först så var inte traja på humör att dra skulle bara göra annat, så då skulle jag prova att köra med enbart Blixten och Dunder, men det gick inte heller då var det Blixtens tur att vara tjurig och bråkig, så då blev det bara dunder kvar. Från början gick det segt, är ju inge kul att dra från sina kompisar,
men då skickade eva Traja och Biker till oss så när dom sprang framför påvägen tillbaka så gick det klockrent, Dunder sprang som aldrig förr =)
men men, kan ju inte gå bra alla gånger, får hoppas dom är på bättre humör nästa gång.
Ska på barnkläds party ikväll :) blir säkert kul, får se om man hittar nått snyggt.

Oskar blev plötsligt stor =)

Var och hälsade på hos Monica, Andre och Anton idag, och Oskar blev plötsligt mycke större =D
Anton var skit söt iallfall =) Alltså så mycket som händer på fyra månader, nu när man såg skillnaden mellan dom.

Stolta mammor :)

Lille Anton

Oskar har fått börja provsmaka lite, gjorde lite morots och potatis puré idag.
Betyget blev lite blandat... Oskar såg ut som att han inte viste om han skulle skratta eller gråta, världens grimas.
var ju så konstig konsistens :P men de blir nog bra med tiden =D

Igår så hade vi besök av bb kompisarna Frida och dottern Lovisa. Är så kul att se hur lika deras kroppsspråk är, märktes verkligen att dom är lika gamla.
nu vaknade oskar efter en liten tupplur.

Dunder är grön :)

Idag var vi på ögonlysning med Dunder, UA =) Så nu är han grön på alla punkter =P

har premiär dragit idag med Eva och hennes hundar.
Både blixten och dunder fick beröm efteråt, och blixten visade lite ledar roll i gänget. 
De där kan bli ett bra gäng när dom har fått in vad allt handlar om, så att det går lite smidigare vid starten just nu är 
det lite grötigt, Dunder vill bara vara med Traja. Och hon får vara ett bra lockbete framför honom i spannen, gissa om han drar bra då ;) 

ska gå och kika på lite porslin som kom idag =D *spännande* 
God natt! 

RSS 2.0